Sumber maklumat di sini adalah daripada LPPSA. Sila rujuk maklumat di Laman Web Rasmi LPPSA atau Facebook LPPSA untuk maklumat lanjut.

Berkuat kuasa ๐Ÿฑ ๐—™๐—ฒ๐—ฏ๐—ฟ๐˜‚๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ, permohonan pembiayaan LPPSA bagi Jenis 1 (pembelian rumah kediaman yang telah siap), Jenis 3 (pembelian rumah kediaman yang sedang dibina) dan Jenis 4 (pembelian tanah bagi tujuan pembinaan rumah kediaman) perlu mengemukakan Salinan Asal atau Draf Perjanjian Jual Beli (SPA).ย 

8, Januari 2024

LPPSA telah mengemaskini Garis Panduan Pembiayaan Perumahan LPPSA. Oleh yang demikian, Garis Panduan Pembiayaan Perumahan LPPSA Bil. 1/2022 telah dibatalkan dan digantikan dengan Garis Panduan Pembiayaan Perumahan LPPSA Bil. 1/2024 berkuat kuasa serta-merta.

2, Januari 2024

Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam - LPPSA akan mula melaksanakan tempoh sah laku (๐˜ˆ๐˜ท๐˜ข๐˜ช๐˜ญ๐˜ข๐˜ฃ๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜ต๐˜บ ๐˜—๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฅ) ke atas semua pembiayaan perumahan LPPSA yang diluluskan bermula ๐Ÿ ๐ƒ๐ข๐ฌ๐ž๐ฆ๐›๐ž๐ซ ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ‘.

21,November 2023

Berkuat kuasa ๐Ÿ ๐ƒ๐ข๐ฌ๐ž๐ฆ๐›๐ž๐ซ ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ‘, perkhidmatan V-Plat ini akan ditutup secara rasmi dan digantikan dengan perkhidmatan e-KAUNTER.

27, October 2023

SILA KLIK DI GAMBAR NOTIS MAKLUMAN UNTUK KE PORTAL FACEBOOK RASMI LPPSA